Villa Florra

Печат Skype Запитване

 • Равда
 • Ексклузивни цени
 • Общо апартаменти: 36
 • В експлоатация

Жилищният комплекс от ексклузивни ваканционни апартаменти “Villa Flora” е ситуиран в урегулиран поземлен имот УПИ III–459, в кв. 22B по плана на гр. Равда,oбщина Несебър.Парцелът е с големина 788 кв.м. Намира се на ул.”Рибарска” №8 в централната част на гр.Равда. Разстоянието до южния плаж на курорта е не-повече от 250 м.,а отстоянието до бреговата ивица,намираща се в края на ул.”Рибарска”е около 200 м.

Проектираната сграда отстои на необходимите нормативни отстояния от имотните граници на сградите разположени в съседство. Сградата е проектирана за сезонно ползване, но възможно е това да става и целогодишно. Жилищната площ е обособена основно във вид едностайни апартаменти тип СТУДИО, както и на неголеми двустайни апартаменти с 1 и 2 спални.

При преобладаващите еднообемни апартаменти тип СТУДИО спалнята и дневната част са обединени. Обособени са дневен кът с мека мебел,спален кът,кухненски бокс и самостоятелен санитарен възел с вана. За всички типове жилища се предвижда при необходимост дневният кът да се адаптира като допълнително пространство за спане/ в конфигурация 2+2. Жилищата с една спалня са решени икономично с оглед предназначението им и се състоят от компактна спалня,дневна част с кухненски бокс и кът за хранене,както и санитарен възел с вана.

В последните 2 етажа на сградата са развити 8 апартамента от мезонетен тип, раположени на 2 нива. На ниво 4 етаж се разполагат дневните трактове, а спалните са организирани в мезонетния етаж, като достъпа до тях е организиран чрез вътрешна стълба за всеки един от тях. Трябва да се отбележи, че спалните са обособени като отделни помещения и разполагат с малко предверие и допълнителна тераса. За постигане на максимална осветеност и жилищен комфорт са използвани допълнителни прозорци от тип «Velux», които в съчетание с разчупените покривни линии придават на вътрешнoто разпределение на мезонетите много уют и настроение.

2 от мезонетните апартаменти се състоят от 2 спални, дневна и таванско помещение, което може да бъде използвано и като 3-та спалня.

ФУНКЦИОНАЛНО И КОМПОЗИЦИОННО РЕШЕНИЕ

Проекта е решен в компактен обем, разположен в централната част на терена с направление на дългата ос североизток-югозапад. Реална морска панорама се достига в последното ниво на сградата. Плановата схема е добре известна и изключително икономична – коридор с двустранно разположени апартаменти, изолирано стълбище и асансьор.

Сградата е без сутерен и се състои от 3 стандартни жилищни етажа, 4-ти етаж, развит в подпокривното пространство, както и мезонетен етаж на последно ниво. Всички апартаменти и студиа разполагат със собствени тераси. Използваните големите витрини със стъклопакет допринасят за обилната осветеност на помещенията независимо от типа на апартаментите.

Основният архитектурен образ на сградата е освободен от излишен детайл, но въздейства силно със своята пластика и единство на формите. Ефектен акцент е постигнат чрез използването на специфични пластични обеми и декоративни елементи на парадната фасада на сградата в стил Виенски Сецесион - или „Art Nouveau”. По-конкретно това са витража на стълбището с подчертано вълнообразни форми, а така също и засиленото присъствие на пълзящи флорални мотиви и естествени цветя по фасадата. В хармония с всичко това е и използваният облицовъчен фасаден камък, като и ажурните метални части на парапетите на терасите.

Технически показатели

Площ на парцела

788 м2

Застроена площ

302 м2

Разгъната застроена площ

1 372 м2

Апартаменти тип СТУДИО

23

Апартаменти с 1 спалня стандартни

5

Апартаменти с 1 спалня тип Мезонет

6

Апартаменти с 2 спални тип Мезонет

2

Общо

36

Плътност на застрояване

38.4 %

Кинт

1.75

За фасадата на проекта са използвани свежи цветови решения в бяло и охра, приятно контрастиращи с цвета на керемидите на покрива на сградата. Покривните линии са допълнително раздвижени от изразителния обем над главния вход на сградата, а така също и от прорязаните в покрива елементи на терасите и прозорците на последните 2 етажа.

Конструкцията на сградата е монолитна – стоманобетон, със скелетно-безгредова конструктивна система. Скатния покрив е монолитен с дървени конструктивни елементи, положени върху стоманобетонната плоча. Стените са изпълнени с керамични тухли, защитени отвън с необходимата топлоизолация – съобразно стандарта. Вътрешните стени ще бъдат обработени с машинна фина шпакловка. Фасадите ще се оформят, с минерални влагоустоичиви мазилки, каменни облицовки, метал и др. според архитектурния детайл. Дограмата ще бъде PVC с термо мост, което ще допринесе за общия комфорт в сградата. Предвидени са, необходимите съобщителна и охранителни инсталации; инсталации за кабелна TV и Internet , както и климатична инсталация.

Жилищата ще бъдат достъпни от контролиран вход с предвидено помещение за охрана. Достъпът се осъществява от Североизток през централния вход на зданието откъм ул.”Рибарска”, откъдето се достига до стълбището и асансьора, разположени непосредствено в неголямо предверие. От обратната страна на сградата е разположен открит басейн с детска секция, като връзките към сградата се осъществяват чрез входове в двата края на централно разположения коридор на партера.

Дворът ще бъде максимално озеленен. В пространството около басейна е обособена рекреационна зона с шезлонги и чадъри на разположение на почиващите в сградата. Предвиден е открит паркинг за 8 автомобила, който е извън оградената територия на комплекса.

Курортът Равда се намира в непосредствена близост до град Несебър и е един от най-динамично развиващите се туристически центрове в България. Равда се явява част от най-големия туристически и инвестиционен конгломерат на Българското Черноморско крайбрежие, който в последните години заслужено получи името «Българската Ривиера». В тази група освен Равда се включват и курортите Свети Влас, Слънчев Бряг, Несебър и Ахелой.

Причините за това курорта Равда да е хит в туристически и инвестиционен аспект са няколко.

На първо място тове е благоприятното местоположение на градчето - главният път Варна-Бургас преминава само на километър от него, а международното летище - Бургас се намира само на 15 км. Разстояние от 5 км дели Равда от най-големият и модерен туристически комплекс в България - " Слънчев бряг", който се явява основен притегателен център за огромен брой туристи, в основната си част млади хора.

Друга причина е самата структура на Равда, като курортно градче подходящо за целогодишно пребиваване, в отлика от многобройните туристически комплекси, които през зимния сезон са нефункциониращи.

Инфраструктурата на градчето функционира целогодишно заради местните жители на Равда. Именно поради това интереса предимно от Руски и Рускоезични граждани, които искат да живеят за постянно се увеличава непрекъснато.

Именно в този аспект проекта „Villa Flora” би удовлетворил напълно инвестиционният интерес към проекти от подобен тип и би предложил уютно и безпроблемно целогодишно пребиваване.

Ниската степен на застрояване наРавда /в основната си част 2-4 етажни домове и сгради/ правят курорта много привлекателен за отдих на семейства с деца. Съчетанието на практически почти нулевата престъпност с традиционно добронамереното местно християнско население осигуряват безпроблемно адаптиране на потенциалните купувачи на недвижими имоти и бъдещи жители на курорта Равда.

Комплексът ексклузивни ваканционни апртаменти "VILLA FLORA" се намира на ул. "Рибарска" №8 в югоизточната част на Равда, на разстояние окло 200 м. от брега на морето. Отстоянието до южния плаж на Равда е не-повече от 250 м. Основният подход за достъп до сградата е откъм ул."Рибарска" /виж картата/.

Проектът се разполага върху Урегулиран поземлен имот УПИ III–459 в квартал 22б, с идентификатор 61056.502.420 от застроително-регулационният план на с.Равда на обща площ от 788 м2.

За периода 2005-2008г. компанията СИМ Инвест ООД, която е инвеститор на проекта "VILLA FLORA" реализира успешно 3 свои проекта в същия района на курорта Равда. Разположените в непосредствена близост Vista Del Mar, Villa Bella и Blue Marine Residence успяха да се наложат на пазара на недвижима собственост в района, като проекти с висока пазарана цена. Голям е и интереса към тях като туристически обекти от страна на български и чуждестранни туроператори.

Районът в който се реализира проекта "VILLA FLORA"се характеризира със следните важни особености:

 • Отсъствие на интензивен транспортен трафик,тиха улица

 • Елитен облик на района и сградите в съседство

 • Завършеност на околните сгради и пространства

 • Лек и бърз достъп от курортите в близост - Слънчев Бряг и Несебър

 • Лесен достъп до основния път Бургас-Варна

 • Отсъствие на заплатен пропусквателен режим за автомобили

 • Непосредствена близост до централната част на курорта. Проектът практически е разположен на пешеходно отстояние от всички по-важни за туристите обекти в Равда, а именно:

Отстояния от Villa Flora до:

Приблиз. в метри

плажната ивица на курорта /южен плаж/

250

малки локални плажове

150-200

главна улица

50

централна автобусна спирка, такси станция, спирка за туристически автовлак

250

медицински център

300

денонощна аптека

100

полиция

350

поща

300

централен пазар за стоки и хранителни продукти

100 - 200

банкови офиси

350

обменни пунктове

100 - 200

туристически офиси

100 - 400

възможно най-атрактивните по ценова категория ресторанти и барове

в непосредствена близост

най-популярните диско и нощни клубове в комплекса

300-500

аквапарк Равда

1 500

курорт Слънчев Бряг

5 000

гр. Несебър

3 000

международно летище Бургас

15 км.

Етап 1

30.09.2010
Първа копка.

Етап 2

30.09.2010-30.10.2010
Изкопни работи. Терасиране на терена. Работа по отливане на 'Кота 0' и първа плоча.

Етап 3

30.10.2010–20.11.2010
Изграждане на грубия строеж на етаж 1

Етап 4

20.11.2010–10.12.2010
Изграждане на грубия строеж на етаж 2

Етап 5

10.12.2010-31.12.2010
Изграждане на грубия строеж на етаж 3

Етап 6

01.01.2011-28.02.2011
Изграждане на грубия строеж на етажи етажи 4-6.Изграждане на всички преградни стени Подписване на акт за приемане на конструкцията на сградата до етап "груб строеж" (Акт Образец 14).

Етап 7

01.03.2011–30.04.2011
Изграждане на покривната конструкция, изграждане на всички инсталации, поставяне на дограма, полагане на изолации, външно измазване. Довършителни работи.

Етап 8

не по-късно от 15.05.2011
Приключване на всички довършителни работи. Окончателно завършване на сградата. Подписване на Акт Образец 15.

Етап 9

15.05.2011–30.05.2011
Окончателно завършване на вертикалната планировка на сградата.

Етап 10

30.05.2011
Предаване на готовите жилища на собствениците. Организационни мероприятия за подготовка на експлоатацията на обекта за летния туристически сезон.

Етап 10

30.06.2011
Издаване Удостоверение за въвеждане в експлоатация на обекта (Акт Образец 16).

Базова степен на завършване на жилищната площ

Подови настилки

 • Дневна/спалня, коридор – ламиниран паркет /керамика– срещу допълнително заплащане/
 • Бани: теракот
 • Тераси: керамика
 • Общи части: керамика

Стени

 • Дневна/спалня, коридор – машинна шпакловка, боядисани с латекс
 • бани: фаянс
 • външни стени термоизолация, минерална мазилка
 • Общи части: машинна шпакловка, боядисани с латекс

Санитарни възли

 • напълно обзаведени със санитарен фаянс, вана, аксесоари

Дограма

 • PVC

ВИК инсталации

 • водопроводна: полипропилен
 • канализация: PVC
 • индивидуален водомер за всяко жилище

Ел.инсталации

 • окабеляване по стандарт
 • ел.ключове, ел контакти, осветителни тела
 • осветителни тела за общите площи и околното пространство
 • индивидуален електромер за всяко жилище
 • индивидуален електрически бойлер за всяко жилище

Врати

 • Входна, вътрешни – MDF
 • Баня – PVC

Кухненски бокс

 • Подготовка за монтаж на кухня с необходимите изводи – ел. и ВИК

Изграждане на инсталация за кабелна телевизия, Internet
Климатична инсталация тип 'сплит' – 1 бр. за всеки апартамент
Монтиране на 2-ри климатик – срещу допълнително заплащане

Кухненски ел.уреди – срещу допълнително заплащане

 • ел. котлони – обикновени/керамични
 • хладилник
 • абсорбер
 • други

Пълно обзавеждане за спалния кът – срещу допълнително заплащане
Пълно обзавеждане за дневна – срещу допълнително заплащане
Завеси/Щори – срещу допълнително заплащане
TV – срещу допълнително заплащане
Комплект домакинска посуда, спално бельо, други принадлежности – срещу допълнително заплащане

Услуги

ГОДИШНА ТАКСА ЗА ПОДДРЪЖКА И ОБСЛУЖВАНЕ: 10 EURO/кв.м. от пълната застроена площ на жилището БЕЗ ДДС.

Срещу надлежно подписан за това ДОГОВОР, на собствениците в Комплекс Ексклузивни Ваканционни Апартаменти "VILLA FLORA" се предоставя възможността да ползват следните услуги:

 • денонощна целогодишна охрана
 • ежедневно почистване на общите части и околното пространство
 • поддържане и поливане на прилежащите зелените площи
 • безплатно ползване на басейн, шезлонги и чадъри
 • консумация на вода и ел.енергия за общите части
 • текуща техническа поддръжка на обекта – асансьор, осветление и др.

Срещу допълнително заплащане се осигуряват следните услуги:

 • почистване и проветряване на жилището
 • пране и гладене
 • текущи ремонти и техническа поддръжка на жилището на всеки собственик
 • уреждане на заплащането на дължимите от собственика данъци на място: сгради, смет, както и всички текущи сметки за комунални разходи – ел.енергия, вода, телефон и др.
 • автомобили под наем

комплексно туристическо обслужване, а именно:

 • самолетни, автобусни, ЖП билети
 • екскурзионна програма в България, както и в съседни държави
 • професионални гидове
 • ТРАНСФЕРИ до летище – групови и индивидуални

Ап. №

Брой спални

Площ м²

Общи части м²

Обща площ м²

Статус

Забележки

A1

1 bedroom

45.67

6.04

51.71

Продаден

A2

studio

26.77

3.72

30.49

Продаден

A3

studio

26.55

3.68

30.23

Продаден

A4

studio

25.41

3.69

29.1

Продаден

A5

studio

25.41

3.76

29.17

Продаден

A6

studio

26.54

3.99

30.53

Продаден

A7

studio

26.77

4.03

30.8

Продаден

A8

studio

26.77

4.03

30.8

Продаден

A9

studio

29.09

4.21

33.3

Продаден

A10

studio

29.105

4.91

34.02

Продаден

A11

studio

26.676

4.5

31.18

Продаден

A12

studio

26.676

4.5

31.18

Продаден

A13

1 bedroom

42.711

7.43

50.15

Продаден

A14

studio

26.903

4.91

31.82

Продаден

A15

1 bedroom

42.711

7.8

50.52

Продаден

A16

studio

26.676

4.87

31.55

Продаден

A17

studio

26.676

4.87

31.55

Продаден

A18

studio

29.105

5.32

34.43

Продаден

A19

studio

29.105

4.91

34.02

Продаден

A20

studio

26.676

4.5

31.18

Свободен

Apartment Gallery | Villa Flora Gallery

A21

studio

26.676

4.5

31.18

Свободен

Apartment Gallery | Villa Flora Gallery

A22

1 bedroom

42.711

7.43

50.15

Свободен

МЕБЛИРОВАН! Apartment Gallery

A23

studio

26.903

4.91

31.82

Свободен

Apartment Gallery | Villa Flora Gallery

A24

1 bedroom

42.711

7.8

50.52

Свободен

АКЦИЯ! Apartment Gallery *без мебели

A25

studio

26.676

4.87

31.55

Продаден

A26

studio

26.676

4.87

31.55

Запазен

A27

studio

29.105

5.32

34.43

Продаден

A28

1 bedroom

44.105

7

51.11

Свободен

АКЦИЯ! Apartment Gallery | Villa Flora Gallery

A29

1 bedroom

41.676

6.62

48.3

Продаден

A30

1 bedroom

41.676

6.62

48.3

Продаден

Меблировка БОНУС! Apartment Gallery

A31

2 bedrooms

65.757

9.13

74.89

Продаден

A32

studio

26.903

4.63

31.54

Продаден

Apartment Gallery | Villa Flora Gallery

A33

2 bedrooms

65.757

9.59

75.35

Продаден

A34

1 bedroom

41.676

7.17

48.85

Свободен

АКЦИЯ! Apartment Gallery *без мебели

A35

1 bedroom

41.676

7.17

48.85

Продаден

A36

1 bedroom

44.105

7.59

51.7

Свободен

Apartment Gallery | Villa Flora Gallery