За Нас

Фирма ”Глобус – 2000” ООД е основана през 1991г.
Основен предмет на дейност на дружеството е хотелиерство, строителство и търговия.
Големият брой търговски обекти от най-разнообразен характер, които ”Глобус – 2000” ООД менажира през годините на своето съществуване допринася за натрупването на огромен опит на всички кадрови нива в дружеството.
Ето някои от по-важните акценти в дейността на Глобус 2000:

1998 г. – Построен е и отваря врати ресторант” Глобус” в гр.Пловдив. За кратко време успява да се наложи с изключително качество и умерени цени.

1999-2001 г. – Развива се верига от 11 заведения за бързо хранене във Висши учебни заведения в гр.Пловдив и гр.Смолян. Открити са и два нови ресторанта, които дружеството менажира в гр.Пловдив и гр.Смолян.

2002 г. – Закупено е общежитие “Кокиче” в ТК “Слънчев Бряг”. Извършено е основно реиновиране на обекта, който започва да функционира като общежитие целогодишно. Към комплекса се изгражда и ресторант “Кокиче” – запазена марка за качество в Слънчев Бряг и до днес.

2003 г. – В партньорство с туроператорска компания “АЛМА ХОЛИДЕЙЗ” е променено предназначението на общежитие “Кокиче” в хотел категория 2 звезди. Извършена е мащабна реконструкция на базата до достигане на необходимото ниво за категоризация. Увеличен е капацитета на хотела до 250 легла. Извършено е разширение и реконструкция на съществуващия ресторант. Изграден е открит басейн с коктейл бар. Комплексът започва да функционира като двузвезден хотел и да приема чуждестранни и български туристи.

2004 г. – Изградено е ново хотелско тяло към хотел “Кокиче”, с което капацитета на хотела достига 400 легла. Ресторантската част се разширява с 2-ри етаж, изгражда се и абсолютно нов кухненски блок. Започва поетапна подмяна на обзавеждането на хотела. Обособен е съвместно с новопостроения от “Алма Холидейз” хотел “Жасмин” цялостен комплекс “Sunny Garden”, който добива изключителна популярност на чуждия пазар. Посрещат се туристи от Русия, Беларус, Украйна, Молдова, Чехия, Словакия, Полша, Сърбия, Унгария, Дания, както и от много други националности. Комплексът се радва на голямо търсене и на българският пазар.

2005 г. – Извършено е още едно разширение на хотел “Кокиче”, достигайки леглова база от 260 стаи и 6 апартамента (около540 легла). Изградени са бар-тераса, интернет клуб, зали за игри, както и нова закрита част на ресторанта на хотела.

2006 г. – Към луксозно реновираният ресторант“Глобус” в гр.Пловдив стартира изграждането на хотел градски тип с 25 стаи,както и на нов търговски комплекс.

2007 г. – в кк. Слънчев бряг е построена жилищна сграда за сезонно ползване с 21 бр апартаменти и студия, която е продадена в педиода 2007-2008 г. изцяло.

2009 г. – Фирмата продължава развитието си в сферата на ресторантьорството и открива луксозен ресторант в центъра на гр. София – р-т „Глобус” с капацитет – 120 места, а върху него жил. сграда на 3 етажа с луксозни апартаменти.

2010 г. – построено е ново крило към х-л „ Глобус” – гр. Пловдив с капацитет -12 двойни стаи./24 легла/.

2011 г. – закупен е хотел в гр. Свети Влас, който отново е преустроен в жилищна сграда с 31 бр апартаменти и студия за сезонно ползване.